Védőtetők

  • Publikálva:
  • Szerkesztve:

A védőtetők feladata az építési terület biztonságossá tétele: az állványvédők gondoskodnak arról, hogy az épületről esetlegesen lezuhanó tárgyak, szerszámok, építési anyagok ne tehessenek kárt az építkezésen dolgozó szakemberekben, a járókelőkben vagy a közelben parkoló autókban. Kiváltképp akkor van szükség védőtető kialakítására, ha az építkezési vagy felújítási munkálatok nem elzárt területen, lakott területektől távol, hanem nagy forgalmú helyen, például a belvárosban, lakóépületek közelében zajlanak. Ez esetben a munkálatokat, illetve az állványozást kizárólag úgy lehet elvégezni, hogy közben a gyalogosforgalom is zavartalanul biztosítva lehessen.

A védőtetők két típusa

A védőtetőknek két alapvető típusa van, a homlokzati állvánnyal párhuzamos, arra felszerelt tető; illetve az épület bejáratát biztosító védőtető. Az utóbbi gondoskodik róla, hogy az adott épület – például iroda vagy üzletház – a felújítási vagy karbantartási munkálatok ideje alatt is könnyedén és biztonságosan megközelíthető legyen. Mindenképp szükség van védőtetőre ott, ahol a homlokzat állapota miatt fennáll annak veszélye, hogy annak darabjai a magasból lezuhannak.

A védőtető kialakítása

A védőtető kialakítása többféleképpen lehetséges: a tető rögzíthető az állványzathoz, de önállóan is kiépíthető. Az önálló védőtető lehet a homlokzathoz rögzített, alagútszerű vagy többlábas is. A védőtetők egyik fajtája az ideiglenes tető, amely ideiglenes védelmi rendszerként szolgál az időjárás viszontagságai ellen, például lépcsőházak vagy belső udvarok esetén. Az átlátszó műanyaggal borított, fémvázas szerkezetű ideiglenes tetőn vízelvezetés kialakítására is lehetőség van.

Biztonságos védőtetők felszerelése

A Stabil Építő Kft. a guruló állványok, homlokzati állványok és ipari állványok felépítése és bérbe adása mellett védőtetők összeállítását is vállalja. Az általunk alkalmazott állványrendszerek ÉMI és TÜV engedéllyel rendelkeznek, illetve maradéktalanul megfelelnek az EU szigorú előírásainak. Amennyiben forgalmas területen végrehajtandó építkezési, felújítási vagy karbantartási munkára készül, így az állványrendszer mellett védőtetőre is szüksége van, kérjen tőlünk ingyenes árajánlatot!

Kérjen tőlünk árajánlatot!Töltse ki online adatlapunkat!