Állványozási munkánk az etyeki Korda Filmstúdióban

  • Publikálva:
  • Szerkesztve:
  • Közzétéve: Referenciák

Cégünk 2017-ben a Korda Filmstúdió helyreállítási munkáival kapcsolatban kapott megbízást. A stúdió egyik kb. 1500 m2-es csarnoképülete leégett, ennek felújításához volt szükség speciális állványozási munkákra, melynek kialakítása komoly tervezői feladatot igényelt: csak az állványzat 67,2 tonnát nyomott.

tűzoltás, tűzoltók etyeken
Tűzoltók oltják a Filmstúdiót 2017 március 21-én
Kép forrása: BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Facebook oldala
Külön érdekessége, hogy a fémszerkezetet nem a talajon rögzítettük, hanem a tetőszerkezetre erősítve körülbelül 280 db láncon függött.

Ezzel a technikával a kivitelező szakmunkások közelebb tudtak kerülni a tetőszerkezethez, így jobb hozzáférést kaptak a munkafelülethez, mintha hagyományos ollós emelőt használtak volna.
A szerkezet padlófelületét egészében lefedtük, mintegy 1500 db. járólappal. A sima járófelület kényelmessé tette a munkavégzést, továbbá munkavédelmi szempontból is praktikusnak bizonyult, hiszen a bontási törmelék nem zuhant le mélybe. A 200 kg/m2 teherbírású állványzat nem csak praktikus, de költséghatékony és gazdaságos is volt:

Függő állvány építése
Építjük a függő állvány szerkezetet
A szerkezet napi bérleti díja megközelítőleg 4 db. ollós emelő napi bérlésének árával egyezett meg. Ha belevesszük, hogy az állványzaton mennyien tudnak egyszerre dolgozni, illetve, hogy az ollós emelőhöz gépkezelői személyzetre van szükség, akkor tisztán látszik az építési állvány gazdaságossága.

Állvány bérbeadás profin és gyorsan

Legyen szó egyedi célra, eseményre épített acél ipari állványról vagy hagyományos építési térállványra, védőtetőkre vagy akár gurulós állványra, keressen minket bizalommal! Mi megtervezzük, kiszállítjuk és felépítjük, majd a munka végeztével lebontjuk a bérbeadott állványainkat.

STABIL ÉPÍTŐ KFT. Minden jog fenntartva.